Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حمیدرضا مهدوی ارفع، عضو شورای فرهنگی انقلاب اسلامی و کارشناس علوم قرآنی، درباره اعمال دهه اول ماه مبارک رمضان گفت: در ماه مبارک رمضان حجم زیادی از دعا‌ها و اعمال توسط اهل بیت معرفی شده که بهتر است مومن واقعی برای رسیدن به بیشتر این اعمال و بجا آوردن آنها، ماه مبارک رمضان را به سه دهه تقسیم کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: پیشنهاد می‌کنم روزه‌دار در دهه اول ماه مبارک رمضان خود را ملزم به شرکت در نماز جماعت کند، زیرا در جمع مومنان بودن در تنظیم نگاه و مسیر افراد بسیار تاثیرگذار است.

این کارشناس علوم قرآنی بیان کرد: قرائت قرآن آن هم با طمأنینه و با نگاه به معنی آیات و با آرامش نیز یکی دیگر از اعمال روزه‌دار است.

وی با اشاره به دیگر اعمال دهه اول ماه مبارک رمضان تصریح کرد: این دهه زمان خوبی برای توجه به عهدی که امیرالمومنین (ع) میان مؤمن واقعی و قرآن به آن اشاره می‌کند است.

مهدوی ارفع افزود: اینکه روزه‌داران طی یک روز ۵۰ آیه از قرآن کریم را به صورت روزانه، آن هم با توجه قرائت کنند موضوعی است که حضرت «علی (ع)» توصیه کرده‌اند، زیرا افراد می‌توانند در این ایام فقط ۱۰ آیه در صبح، ۲۰ آیه ظهر و ۲۰ آیه را در ساعت‌های شب قرائت کنند و ثوابت بسیار زیادی ببرند.

وی گفت: روزه دار باید افطارهایش را تنهایی نخورد و حتی اگر امکان افطاری دادن ندارند و نمی‌تواند روزه‌داری را به منزل خود دعوت کند، حداقل برای یک نفر طعام آماده کند.

این کارشناس علوم قرآنی تاکید کرد: می‌توانیم برای کسی که در محله‌مان کفاش است و می‌دانیم وضع مالی‌اش چندان خوب نیست، اما در ماه مبارک رمضان روزه می‌گیرد، غذایی تهیه کنیم و دقایقی قبل از اذان مغرب و عشا کنارش بنشینیم و به بهانه تعمیر کفش هم پولی به او بدهیم و هم از غذای خوبی که خودمان می‌خوریم به آن فرد نیز تقدیم کنیم.

وی اضافه کرد: خوب است از افطارمان به کسی سهم دهیم یا اگر به هیچ عنوان توان افطاری دادن نداریم، هر روز مبلغ مختصری برای کمک به فقرا در نظر بگیریم و صدقه بپردازیم.

مهدوی ارفع تصریح کرد: در دهه اول ماه مبارک رمضان باید سعی کرد محبت و مهربانی را در خانواده، اقوام و اطرافیان گسترش داد. با درست کردن یک لیست و تماس گرفتن با چند نفر می‌توان احوال کسانی که دوستشان داریم را بدون اینکه کار خاصی با آن‌ها داشته باشیم جویا شویم و محبت را به دوستانمان منتقل کنیم.

وی تاکید کرد: ملاقات با کسانی که مدت‌ها آن‌ها را ندیده‌ایم از مواردی است که در ایجاد محبت بیشتر تاثیر بسیار زیادی دارد.

این کارشناس علوم دینی همچنین با اشاره به دیگر اعمال دهه اول ماه مبارک رمضان بیان کرد: در این دهه خوب است خود را مقید به قرائت هر شب دعای افتتاح کنیم و حتی اگر توان خواندن کل دعا را نداریم بر خود واجب بدانیم که فراز‌هایی از دعای ابوحمزه ثمالی را قرائت کنیم.

وی خاطرنشان کرد: همچنین توصیه می‌کنم کسانی که تا این ایام توفیق بجا آوردن نماز شب را نداشتند، حالا که به بهانه خوردن تا سحر بیدار هستند سه رکعت آخر نماز شب را حتی با کمترین اذکارش بخوانند.

در ادامه می‌توانید دعای روز چهارم ماه مبارک رمضان را بخوانید:

«اللهمّ قوّنی فیهِ على إقامَةِ أمْرِکَ

واذِقْنی فیهِ حَلاوَةَ ذِکْرِکَ

وأوْزِعْنی فیهِ لأداءِ شُکْرَکَ بِکَرَمِکَ و

احْفَظنی فیهِ بِحِفظْکَ وسِتْرِکَ

یا أبْصَرَ النّاظرین»

منبع: میزان

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ماه رمضان روزه نماز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۱۶۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»

مدیرکل تبلیغ عمومی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی بیان کرد: در ماه مبارک رمضان سال جاری بیش از ۱۱۵۰۰ مبلغ به صورت فردی و گروهی از سوی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم جهت نشر معارف دینی و ارزش‌های انقلاب به نقاط مختلف کشور اعزام شدند.

به گزارش ایسنا،  حجت الاسلام والمسلمین سید حامد شریعتمداری -مدیرکل تبلیغ عمومی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی- از فعالیت ۳۷۱ گروه تبلیغی ـ جهادی با استعداد ۴۵۰۰ مبلغ در ماه مبارک رمضان ۱۴۴۵ در عرصه های گوناگون تبلیغی نظیر فعالیت در مساجد و هیئات، مناطق گردشگری و ساحل، مترو، برنامه های جنگ شادی در بوستان ها، مراکز فرهنگی، کانون های اصلاح و تربیت، زندان ها و سایر محیط های ویژه خبر داد.

مدیرکل تبلیغ عمومی اظهار کرد: در ماه رمضان سال جاری استقبال خوبی از تبلیغ خصوصا با توجه به تعطیلات نوروز و فرصت تبلیغ در میان اقوام و خویشان شکل گرفت و بیش از ۱۱.۵۰۰ مبلغ در سراسر کشور به فعالیت تبلیغی پرداختند که از این تعداد ۱۹۴۴مبلغ خواهر بوده‌اند.

وی با بیان اینکه سهم شعبه قم، ۶۹۷۲ مبلغ بوده و۲۳۷ گروه تبلیغی به نقاط مختلف شامل نقاط محروم و مناطق مشترک اعزام شده‌اند، خاطرنشان کرد: ۴۷ درصد اعزام شعبه قم به صورت گروهی بوده و با محاسبه مبلغان اعزامی حوزه علمیه قم که حدود۳هزار نفر و سازمان اوقاف و امور خیریه هم که حدود ۲هزارنفر اعزام مبلغ داشته‌اند در مجموع ۱۶هزار و ۵۰۰ مبلغ در سرتاسر کشور عزیزمان به فعالیت تبلیغی پرداخته‌اند.  

حجت الاسلام والمسلمین شریعتمداری تصریح کرد: از دیگر ویژگی‌های تبلیغی ماه مبارک رمضان امسال استقبال «تبلیغ اولی‌ها» بود که با توجه به برخط شدن تشکیل پرونده تبلیغی و روند صعودی آن، شاهد گسترش دامنه تبلیغ در میان نسل جوان‌تر حوزه بودیم.

مدیرکل تبلیغ عمومی ابراز کرد: از مهمترین موضوعات مطرح شده در ایام تبلیغی ماه رمضان ۱۴۴۵ هجری قمری توسط مبلغان می‌توان به «اندیشه مقاومت»، «جهاد تبیین»، «تفسیر قرآن کریم»، «تقویت بنیان خانواده» و ... اشاره کرد.

وی با اشاره به دریافت گزارش‌های تصویری از فعالیت مبلغان و گروه های تبلیغی نسبت به انجام ارزیابی های چندلایه از طریق خود ارزیابی، ارزیابی سرگروه و اعضاء به صورت متقابل، ارزیابی نهاد درخواست کننده، ارزیابی کارشناس مسئولان تبلیغی که به صورت تصادفی از میان مبلغان انجام شده و بررسی گزارشات تصویری، و ارتباط با نهادهای رصدی در رابطه با فعالیت مبلغان خبرداد و گفت: گزارشات تصویری از فعالیت اثربخش مبلغان در محیط هایی گسترده، افزون بر مساجد و حسینیه ها و تکایا خبر می دهد به صورتی که قشر خاکستری مردم را نیز در میان مخاطبان پوشش داده است به عنوان مثال برگزاری تلاوت قرآن در بوستان ها و برگزاری مجالس خانگی قرآنی که با استقبال خوب مردم مواجه شده از جمله خدمات ارزشمند طلاب و مبلغان عزیز بوده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»
  • دعای خیر عباس‌میرزا در حق ناصرالدین‌شاه یک‌ساله: پنجاه سال خوشی‌ها ببیند
  • آغاز محدودیت‌های ترافیکی ۵ روزه در جاده‌های شمال
  • محدودیت‌های تردد جاده‌ای در تعطیلات ۳ روزه اعلام شد | جاده چالوس در کدام روزها یکطرفه است؟
  • اعلام ممنوعیت‌های ترافیکی جاده‌ها در تعطیلات ۳ روزه آتی/ چالوس در کدام روزها یکطرفه است؟
  • کدام نمایندگان جلسه مجلس را تعطیل کردند؟
  • ویژه برنامه تحویل سال رادیو ایران بالاترین امتیاز را کسب کرد
  • برنامه سازان صدا و سیمای خوزستان در ماه رمضان تجلیل شدند
  • دیوان محاسبات گزارش تفریغ بودجه را به موقع به مجلس داده است
  • دیوان محاسبات گزارش «تفریغ بودجه» را به موقع به مجلس داده است