Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@20:07:32 GMT

شرح دعای روز اول؛ رمضان؛ سی پله به سمت عرش

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۸۷۷۵۲

شرح دعای روز اول؛ رمضان؛ سی پله به سمت عرش

ایسنا/قم استاد حوزه بیان کرد: سی روز ماه رمضان سی منزل گذر از خلق به حق است. نیایش‌های روزانه این ماه مرکبی برای گذر سریع‌تر منزل‌هاست.

حجت‌الاسلام والمسلمین هادی عباسی، استاد سطح عالی حوزه با اشاره به آغاز ماه رمضان، گفت: درهای آسمان به تمام وسعتش گشوده شده و مشتاقانه منتظر ورود عاشقان است؛ در ۳۰ روز این مهمانی چشمه چشمه نور می‌روید و آسمان اجابت گسترده می‌شود؛ فوج فوج فرشته از آسمان به زمین می‌آیند تا انسان زمین را تا آسمان بدرقه کنند؛ انسانی که پس از سی روز بال پرواز می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: رمضان که می‌آید فرشته‌ها با تمام وجود گوش می‌سپارند به زمزمه‌های عاشقانه بندگانی که خواسته‌های خویش را از معبودشان می‌طلبند و نگاهشان به دست‌هایی است که از سر نیاز به آسمان بلند می‌شود تا اجابت را به دستانشان هدیه کنند و چه خوب است که در این ماه مهربانی که خواسته‌ها به اندک زمانی مهر اجابت می‌خورد، برترین و بزرگ‌ترین خواسته‌هایمان را برزبان آوریم و برترین خواسته‌ها، همان‌ها است که بر زبان برترین بندگان جاری شده‌ و در میراث اسلامی ما نیز ثبت گشته‌است. از جمله این نیایش‌ها دعاهای روزانه این ماه است.

این استاد حوزه عنوان کرد: برای سیر از زمین به آسمان باید از سی منزل گذشت؛ سی روز ماه رمضان، سی منزل سیر از خلق به حق است و نیایش‌های روزانه هر ماه، مرکبی است برای گذر سریع‌تر از این منزل‌ها.

عباسی گفت: دعا و زمزمه نورانی اولین روز ماه مبارک رمضان در کلماتی چون «الّلهم اجعَل صِیامی فیه صِیامَ الصّائمین، و قیامی فیه قِیامَ القائمین، وَ نبّهنی فیه عَن نومةِ الغافلین، وَ هب لی جُرمی فیه یا إله العالَمین وَ اعفُ عنّی یا عافیاً عَن المُجرِمین» خلاصه شده است.

وی در شرح این دعا بیان کرد: در این دعا می‎گوییم که خداوندا! روزه مرا در این ماه، روزه روزه‌داران قرار بده و قیام و سحرخیزی‌ام را قیام سحرخیزان و نمازگزاران حقیقی قرار ده و در این ماه مرا از خواب غافلان بیدارکن و از جرم من درگذر، ای پروردگار جهانیان و مرا ببخشای ای بخشاینده گناهکاران.

عباسی با اشاره به فراز «الّلهم اجعَل صِیامی فیه صِیامَ الصّائمین»، گفت: ماه رمضان، ماه مهمانی خداست و انسان در اولین روز مهمانی خواسته‌های زیاد و متعددی دارد و این خواسته‌ها متناسب با سعه وجودی او است؛ اولین درخواست انسان روزه‌دار این است که روزه او روزه روزه‌داران باشد؛ روزه مراحل متعددی دارد، از روزه عام که نخوردن و نیاشامیدن است تا روزه خاص که روزه اعضا و جوارح است و نهایت روزه اخص یا خاص الخاص که توجه تام به خداست.

وی افزود: بهترین روزه روزه‌دار آن است که روزه‌اش مخصوص خدا باشد و غیر از خدا هیچ چیز در دلش جای نگیرد؛ پس در ابتدای مهمانی از خدا می‌خواهیم که روزه ما را روزه اخص قرار دهد؛ روزه‌ای که نه تنها نخوریم و نیاشامیم و گناه نکنیم، بلکه از هرآن‌چه غیر او است روزه باشیم.

این استاد سطح عالی حوزه با اشاره به حدیت «صوم القلب خیر من صیام اللسان و صوم اللسان خیر من صیام البطن» از امام علی(ع)  گفت: امام علی(ع) فرمود روزه قلب بهتر از روزه زبان است و روزه زبان بهتر از روزه شکم است؛ و روزه قلب همان است که جز خدا در آن راهی نباشد.

عباسی در تشریح «و قیامی فیه قِیامَ القائمین» نیز تصریح کرد: چون در ماه مبارک رمضان سحرخیزی رواج می‎یابد، از خدا می‌خواهیم که این قیام و سحرخیزی ما را چون سحرخیزی قائمان قرار بدهد؛ کسانی که با تمام وجود در مقابل خداوند آماده‌اند (برای انجام هر کار خیری برمی‌خیزند) و نماز عاشقانه می‌خوانند.

وی افزود: در فراز «وَ نبّهنی فیه عَن نومةِ الغافلین» نیز از خدا می‎خواهیم که و ما را از خواب غافلان بیدار کن! انسان آگاهی می‌خواهد؛ توجه و تنبیه می‌خواهد؛ اگر آگاهی نباشد انسان در خواب غفلت فرو می‌رود و دچار خسرانی بزرگ می‌شود؛ «النّاس نیام اذا ماتوا انتهبوا؛ مردم خوابند و زمانی که از دنیا بروند بیدار می‌‏شوند».

عباسی عنوان کرد: امام صادق(ع) می‌فرماید: قرآن، عهد و پیمان خداوند با بندگانش است، پس برای شخص مسلمان شایسته است که با دقت در عهد و پیمان او[ خدا] نظر کند و هرروز پنجاه آیه از آن را بخواند؛ هرکس روزانه ۵۰ آیه از قرآن بخواند دچار غفلت نمی‌شود؛ بنابراین قرائت قرآن انسان را از خواب غفلت بیدار می‌کند.

وی در شرح «وَ هب لی جُرمی فیه یا إله العالَمین» نیز گفت: جُرم از جِرمی شروع می‌شود تا به کوهی می‌رسد؛ از پروردگار جهانیان می‌خواهیم که از جرم ما بگذرد تا به کوهی نرسد؛ کوه‌های با این عظمت از سنگ‌ریزه تشکیل شده‌اند و گناهان کوچک نیز هم‌چون سنگ‌ریزه گناهان بزرگ را سبب می‌شوند.

این استاد حوزه عنوان کرد: «وَ اعفُ عنّی یا عافیاً عَن المُجرِمین» نیز یعنی آنکه آخرین خواسته انسان در اولین روز ماه مبارک عفو و بخشش است تا با دلی پاک و روحی مطهر وارد مهمانی شود.

وی تأکید کرد: در این ماه باید از خداوند سبحان بخواهیم که روزه ما را روزه روزه‌داران واقعی و روزه ولی الله الأعظم قرار بدهد؛ باید همواره به خداوند عرضه بداریم که ای پروردگار شب‌زنده‌داران! شب‌زنده‌داری ما را شب‌زنده‌داری اولیای الهی به‌ویژه حضرت حجت قرار ده.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری ماه رمضان تفسیر قرآن منطقه قم ماه رمضان روزه روزه خواسته ها روز ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۷۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه براون آمریکا سرانجام به خواسته دانشجویان تن داد

مدیران دانشگاه «براون» آمریکا در توافق با دانشجویان تحصن کننده حامی فلسطین، اعلام کردند که توقف سرمایه‌گذاری در شرکت‌های اسرائیلی را بررسی خواهند کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه واشنگتن پست خبر داد که دانشگاه براون در ایالت «رود آیلند» آمریکا با دانشجویان تحصن کننده حامی فلسطین به توافق رسیده است که توقف سرمایه‌گذاری در فلسطین اشغالی را به رأی بگذارد.

شبکه سی ان ان نیز خبر داد که دانشجویان نیز در بیانیه‌ای اعلام کردند که امروز ساعت 5 عصر به وقت محلی به تحصن خود پایان خواهند داد. آن‌ها این توافق را یک پیروزی «بی سابقه» و رأی‌گیری را «یک امتیاز بزرگ» توصیف کردند و آن را نشانه‌ای از «قدرت تحصن» و «جنبش ملی چادرهای دانشجویی برای فلسطین» دانستند.

طبق توافق، دانشگاه قرار است در ماه اکتبر توقف سرمایه‌گذاری در شرکت‌های اسرائیلی حامی دانشگاه را به رأی بگذارد.

واکنش کاخ سفید به تسخیر دانشگاه کلمبیا توسط دانشجویانتعلیق دانشجویان معترض دانشگاه کلمبیا

در بیانیه دانشجویان همچنین آمده است: «اگرچه تحصن به پایان خواهد رسید، اما سازماندهی برای اطمینان از اینکه مدیریت دانشگاه براون به درخواست‌‌های ما برای خروج سرمایه‌گذاری [از شرکت‌های اسرائیلی] پاسخ می‌دهد، تا رأی گیری دانشگاه در اکتبر آینده ادامه خواهد داشت».

با این حال تحصن و اعتراضات دانشجویی در دیگر دانشگاههای آمریکا علی‌رغم سرکوب شدید پلیس همچنان ادامه دارد و طبق آخرین آمار 79 دانشگاه آمریکا را در بر گرفته است.

روزنامه واشنگتن پست روز دوشنبه در گزارشی نوشت که حداقل 900 دانشجو از آغاز اعتراضات بازداشت شده‌اند.

امروز نیز مدیریت دانشگاه تافتس در ایالت ماساچوست آمریکا اعلام کرد که در ابلاغیه رسمی به دانشجویان تحصن کننده حامی فلسطین، از آن‌ها خواسته است تا به این کار پایان دهند، در غیر این صورت بازداشت خواهند شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»
  • دعای خیر عباس‌میرزا در حق ناصرالدین‌شاه یک‌ساله: پنجاه سال خوشی‌ها ببیند
  • دانشگاه براون آمریکا سرانجام به خواسته دانشجویان تن داد
  • ببینید | فرصت چهار روزه پشت کنکوری‌ها برای مشاهده و چک سوابق تحصیلی
  • از اسرائیل خواسته‌ایم برای مقابله با پهپادهای ایرانی به ما مشاوره بدهد
  • سامانه جامع تجارت: تامین ارز ۲۰ روزه شد
  • چین رزمایش دریایی ۹ روزه برگزار می‌کند
  • تضمین آتش بس دایمی رکن اساسی مذاکرات است
  • ویژه برنامه تحویل سال رادیو ایران بالاترین امتیاز را کسب کرد
  • برنامه سازان صدا و سیمای خوزستان در ماه رمضان تجلیل شدند