Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-01@14:42:54 GMT

فواید و فضایل دعای روز اول ماه مبارک رمضان

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۹۵۸۲۴

یک کارشناس علوم قرآنی گفت: خواندن دعا‌های «چهل و سوّم صحیفه کامله» همراه با «اعمال اول ماه رمضان» ثواب بسیار دارد، در عین حال گفتن ذکر صلوات بر حضرت «محمد (ص)» در روزه داری بسیار ارزشمند است، زیرا افراد روزه حتی برای خوابشان نیز حسنه نوشته می‌شود در عین حال قرائت هر آیه از قرآن کریم ثواب فراوان دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رضا حیدری در گفت‌وگو با میزان پیرامون اهمیت ماه رمضان گفت: ماه رمضان یکی از پر فضیلت‌ترین ماه‌های اسلامی بوده، زیرا تعلیم و تربیت در کنار پرورش و رشد و تعالی روحی برای روزه داران در نظر گرفته شده است لذا ماه رمضان ماه خداوند است.

وی در همین راستا ادامه داد: برنامه تربیتى روزه نیز باید با آگاهى هر چه بیشتر و عمیقتر از تعلیمات آسمانى هماهنگ گردد، تا جسم و جان آدمى را از آلودگى گناه شستشو دهد، حدیثی از پیامبر اکرم (ص) در بحارالانوار علامه مجلسی ذکر شده است: ماه رمضان گناهان را می‌سوزاند، این ماه در کتب مختلف آسمانی از جمله قرآن کریم، انجیل، تورات، صحف و زبور نازل شده است و تنها ماهی است که نام آن در قرآن ذکر شده است.

حیدری در مورد جایگاه روزه داری اظهار کرد: روزه زنجیر بر نفس اماره زدن و زنده کردن و یادآوری جایگاه انسان به عنوان بنده و ذکر خداوند متعال را بر زبان ساری و جاری کردن است، در این ماه دعای زیاد خواندن و تلاوت قرآن فضیلت‌های فراوانی دارد.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه مطالب و گفت‌وگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید

وی تاکید کرد: در ماه رمضان بندگان، مومنان و روزه داران مهمان بر سر سفره رحمت خالق بوده و با توسل به توبه و استغفار از خدای متعال رحمتش را خواهانند تا سعادت برای خودشان، برای برادران مؤمن، برای جامعه اسلامی به همراه داشته باشد.

این کارشناس علوم قرآنی به جایگاه روزه داری از دیدگاه «ائمه معصومین (ع)» پرداخت و افزود: روزه داری همواره از اعمال برجسته در عبادات بوده و شیوه اجرای آن از سوی «ائمه معصومین (ع)» مطرح و به صورت عملیاتی به اجرا گذاشته شده است، این بزرگان در بسیاری از روز‌های سال در روزه داری بسر می‌بردند. در کتاب بحار النوار جلد ۹۶ صفحه ۲۹۲ آمده است: «امام صادق (ع)» درباره روزه می‌فرمایند: «هرگاه روزه دار بودی، باید گوش و چشم تو در برابر کار‌های حرام و همه اعضای تو در برابر کار‌های زشت نیز روزه دار باشد»، همچنین حضرت «علی (ع)» درباره روزه داری فرموده اند: «روزه قلب و خودداری از فکر گناه، برتر از روزه شکم و خودداری از خوراک است».

***دعای روز اول ماه رمضان

این کارشناس علوم قرآنی به اعمال روز اول ماه رمضان پرداخت و اظهار کرد: پس از طلوع آفتاب خواندن این دعا توصیه شده است «اللَّهُمَّ قَدْ حَضَرَ شَهْرُ رَمَضَانَ وَ قَدِ افْتَرَضْتَ عَلَیْنَا صِیَامَهُ وَ أَنْزَلْتَ فِیهِ الْقُرْآنَ هُدًى لِلنَّاسِ وَ بَیِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَى وَ الْفُرْقَانِ اللَّهُمَّ أَعِنَّا عَلَى صِیَامِهِ وَ تَقَبَّلْهُ مِنَّا وَ تَسَلَّمْهُ مِنَّا وَ سَلِّمْهُ لَنَا فِی یُسْرٍ مِنْکَ وَ عَافِیَةٍ إِنَّکَ عَلَى کُلِّ شَیْ‏ءٍ قَدِیرٌ. خدایا ماه رمضان رسید، تو روزه‏اش را بر ما واجب نموده‏اى، و قرآن را در آن براى‏ هدایت مردم، و دلایل روشنى از هدایت و شناسایى از باطل نازل کرده‏اى. خدایا ما را بر روزه‏اش یارى کن، و آن را از ما بپذیر، و این ماه را از ما به سلامت دریافت کن، و آن را براى ما از سوى خویش در آسانى و عافیت سالم بدار، همانا تو بر هرچیز توانایى توصیه به خواندن دعاى چهل ‏وچهارم صحیفه کامله نیز توصیه شده است.

وی به سایر اعمال روز اول ماه مبارک رمضان پرداخت و تاکید کرد: خواندن دعا‌های «چهل و سوّم صحیفه کامله» همراه با «اعمال اول ماه رمضان» ثواب بسیار دارد، در عین حال گفتن ذکر صلوات بر حضرت «محمد (ص)» در روزه داری بسیار ارزشمند است، زیرا افراد روزه حتی برای خوابشان نیز حسنه نوشته می‌شود در عین حال قرائت هر آیه از قرآن کریم ثواب فراوان دارد.

***نماز‌های توصیه شده در اولین روز ماه رمضان

حیدری با اشاره به نمازهای روز اول ماه مبارک رمضان خاطرنشان کرد: خواندن «هفت مرتبه» سوره «حمد» همچنین به جاآوردن دو رکعت نماز که هر رکعت پس از سوره «حمد» سوره «اَنعام» را قرائت کند و از خداوند بخواهد او را از هر ترس و دردی ایمن گرداند و در آن ماه حادثه‌ای را نبیند بیان شده است، البته نماز دیگری نیز بیان شده است که در روز اوّل ماه رمضان دو رکعت نماز بخواند، در رکعت اول پس از سوره «حمد» «سی‌مرتبه» سوره «توحید» و در رکعت دوم بعد از سوره «حمد» «سی‌مرتبه» سوره «قدر» بخواند و پس از نماز صدقه بدهد مورد تاکید قرار گرفته است.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار مذهبی ماه مبارک رمضان

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار مذهبی ماه مبارک رمضان ماه مبارک رمضان اول ماه رمضان روز اول ماه ل ماه رمضان عین حال روزه داری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۹۵۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»

مدیرکل تبلیغ عمومی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی بیان کرد: در ماه مبارک رمضان سال جاری بیش از ۱۱۵۰۰ مبلغ به صورت فردی و گروهی از سوی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم جهت نشر معارف دینی و ارزش‌های انقلاب به نقاط مختلف کشور اعزام شدند.

به گزارش ایسنا،  حجت الاسلام والمسلمین سید حامد شریعتمداری -مدیرکل تبلیغ عمومی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی- از فعالیت ۳۷۱ گروه تبلیغی ـ جهادی با استعداد ۴۵۰۰ مبلغ در ماه مبارک رمضان ۱۴۴۵ در عرصه های گوناگون تبلیغی نظیر فعالیت در مساجد و هیئات، مناطق گردشگری و ساحل، مترو، برنامه های جنگ شادی در بوستان ها، مراکز فرهنگی، کانون های اصلاح و تربیت، زندان ها و سایر محیط های ویژه خبر داد.

مدیرکل تبلیغ عمومی اظهار کرد: در ماه رمضان سال جاری استقبال خوبی از تبلیغ خصوصا با توجه به تعطیلات نوروز و فرصت تبلیغ در میان اقوام و خویشان شکل گرفت و بیش از ۱۱.۵۰۰ مبلغ در سراسر کشور به فعالیت تبلیغی پرداختند که از این تعداد ۱۹۴۴مبلغ خواهر بوده‌اند.

وی با بیان اینکه سهم شعبه قم، ۶۹۷۲ مبلغ بوده و۲۳۷ گروه تبلیغی به نقاط مختلف شامل نقاط محروم و مناطق مشترک اعزام شده‌اند، خاطرنشان کرد: ۴۷ درصد اعزام شعبه قم به صورت گروهی بوده و با محاسبه مبلغان اعزامی حوزه علمیه قم که حدود۳هزار نفر و سازمان اوقاف و امور خیریه هم که حدود ۲هزارنفر اعزام مبلغ داشته‌اند در مجموع ۱۶هزار و ۵۰۰ مبلغ در سرتاسر کشور عزیزمان به فعالیت تبلیغی پرداخته‌اند.  

حجت الاسلام والمسلمین شریعتمداری تصریح کرد: از دیگر ویژگی‌های تبلیغی ماه مبارک رمضان امسال استقبال «تبلیغ اولی‌ها» بود که با توجه به برخط شدن تشکیل پرونده تبلیغی و روند صعودی آن، شاهد گسترش دامنه تبلیغ در میان نسل جوان‌تر حوزه بودیم.

مدیرکل تبلیغ عمومی ابراز کرد: از مهمترین موضوعات مطرح شده در ایام تبلیغی ماه رمضان ۱۴۴۵ هجری قمری توسط مبلغان می‌توان به «اندیشه مقاومت»، «جهاد تبیین»، «تفسیر قرآن کریم»، «تقویت بنیان خانواده» و ... اشاره کرد.

وی با اشاره به دریافت گزارش‌های تصویری از فعالیت مبلغان و گروه های تبلیغی نسبت به انجام ارزیابی های چندلایه از طریق خود ارزیابی، ارزیابی سرگروه و اعضاء به صورت متقابل، ارزیابی نهاد درخواست کننده، ارزیابی کارشناس مسئولان تبلیغی که به صورت تصادفی از میان مبلغان انجام شده و بررسی گزارشات تصویری، و ارتباط با نهادهای رصدی در رابطه با فعالیت مبلغان خبرداد و گفت: گزارشات تصویری از فعالیت اثربخش مبلغان در محیط هایی گسترده، افزون بر مساجد و حسینیه ها و تکایا خبر می دهد به صورتی که قشر خاکستری مردم را نیز در میان مخاطبان پوشش داده است به عنوان مثال برگزاری تلاوت قرآن در بوستان ها و برگزاری مجالس خانگی قرآنی که با استقبال خوب مردم مواجه شده از جمله خدمات ارزشمند طلاب و مبلغان عزیز بوده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»
  • دعای خیر عباس‌میرزا در حق ناصرالدین‌شاه یک‌ساله: پنجاه سال خوشی‌ها ببیند
  • فواید و خواص آب سیب زمینی
  • خواص ریواس و فواید آب ریواس برای جوانسازی و لاغری + عوارض
  • فواید فوق العاده انجیر در دوران بارداری (فیلم)
  • ویژه برنامه تحویل سال رادیو ایران بالاترین امتیاز را کسب کرد
  • برنامه سازان صدا و سیمای خوزستان در ماه رمضان تجلیل شدند
  • تلاوت آیات سوره بقره از سوی گروه تواشیح بین المللی تسنیم
  • عرضه ۳ اثر از سوره مهر یزد در نمایشگاه کتاب
  • روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی